Η ελληνική παιδική λογοτεχνία ταξιδεύει στον κόσμο

Πρωτότυπα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά
γίνονται e-books από την «EVER AFTER TALES»

Μια νεοσύστατη εταιρία στο χώρο των ηλεκτρονικών εκδόσεων, η «EVER AFTER TALES, με έδρα το Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας και επικεφαλής τον παραγωγό του Hollywood, Hal Waite, πρώην συνεργάτη του Steven Spielberg, με ταινίες ‘blockbuster’ στο ενεργητικό του και πολύχρονη εμπειρία σε διεθνείς συμπαραγωγές ταινιών κινουμένων σχεδίων, ξεκινά την έκδοση παιδικών διαδραστικών ηλεκτρονικών βιβλίων (enchanced e-books) που θα κυκλοφορούν σε πολλές γλώσσες στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά. Μια φιλόδοξη προσπάθεια με στόχο να προσφέρει την ευκαιρία σε παιδιά, γονείς σε όλο τον κόσμο να διασκεδάσουν μέσα από διάβασμα, παιxνίδι, συζήτηση και αναζήτηση με σημείο αναφοράς την ποιοτική διεθνή παιδική λογοτεχνία.
Το ελληνικό ενδιαφέρον έγκειται στο ότι η «EVER AFTER TALES έχει επιλέξει να ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια με ένα πρωτότυπο παραμύθι του μεγάλου και διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά με τίτλο: «ΤΟ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΠ ΣΤΑΡ» και να συνεχίσει στο άμεσο μέλλον με μια επιλογή νέων του βιβλίων. Παράλληλα η εταιρεία έχει αποφασίσει να περιλάβει στα μελλοντικά της σχέδια και άλλα κλασικά έργα της πλούσιας σε ποιότητα ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας. Τα e-books θα εκδοθούν σε πρώτο στάδιο στα Αγγλικά, Ισπανικά και Ελληνικά με στόχο να κυκλοφορήσουν σύντομα σε περισσότερες γλώσσες.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια των e-books έχει αναλάβει ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, animator και ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών, Παναγιώτης Ράππας, ο οποίος στην μακρόχρονη πορεία του σε δημιουργίες κινουμένων σχεδίων με όλα σχεδόν τα μεγάλα στούντιο του Hollywood, έχει συχνά συνεργαστεί κατά το παρελθόν και με τον παραγωγό της «EVER AFTER TALES», Hal Waite.
Μετά την επιστροφή απο τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα, η συνεργασία του γνωστού σκηνοθέτη του Hollywood με τον Έλληνα «ποιητή παραμυθιών» Ευγένιο Τριβιζά, ευδοκίμησε με δύο ταινίες που διακρίθηκαν σε διεθνή φεστιβάλ, και αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους: «Tο ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» και «Ένα δέντρο, μια φορά».
Την ευθύνη του μάρκετινγκ και συντονισμού παραγωγής έχει αναλάβει ο Ορφέας Αθανασίου, δημιουργικός διευθυντής με πολυετή εμπειρία στο χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ, ενώ στις παραγωγές θα συμμετέχουν πολλοί άλλοι κορυφαίοι συντελεστές από το χώρο της εικονογράφησης, του animation, της δραματικής τέχνης και της μουσικής, αφού ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής των διαδραστικών βιβλίων αποφασίστηκε ότι θα ολοκληρώνεται στην Ελλάδα.
Τα e-books της Ever After Tales θα είναι σύντομα διαθέσιμα από το Applestore και το Googlestore.